صد سال دگر
کتاب صد سال دگر
توضیحات
کتاب صد سال دگر با هدف ارایه تصویری روشن تر از آینده اقتصاد ایران و جهان منتشرشد.کتابی که در آن مجموعه ایی از برجسته ترین اقتصاددانان جهان ،تلاش کرده اند که شرایط اقتصاد جهان در سال ۲۱۱۳ را به تصویر بکشند.
پیش بینی آینده آن هم برای مدت زمان صد سال ، با بی اطمینانی بسیاری همراه است و نویسندگان کتاب که برخی از آنها نوبل اقتصاد را در کارنامه دارند،بهتر از هر کسی بر این بی اطمینانی واقف اند و به همین خاطر هر کدام تلاش کرده اند تا رویکردی در مورد آینده اقتصاد جهان دست به پیش بینی بزنند.
شکی نیست که ما امیدواریم که صد سال دیگر،جایگاه ایران در اقتصاد جهان به مراتب بهتر از وضعیت امروز باشد و البته می دانیم که چالش های بسیاری در راه تحقق چنین آرزویی قرار دارند.
اقتصاددانان پیشرو آینده را پیشبینی میکنند
ایجاد رشد اقتصادی تنها از طریق انتقال فن آوری از اقتصاد های توسعه یافته با محدودیت هایی همراه خواهد بود.
محدودیت هایی که چین امروز با آن مواجه شده است،رشد اقتصادی پایدار و درون زا نیازمند اصلاحاتی نهادی است که به تقویت بخش خصوصی و کارآفرینی بیانجامد.
مواردی مانند آموزش و پرورش و بهداشت نیز به اندازه رشد اقتصادی اهمیت دارند و به تقویت آن کمک می کنند.همچنین در کنار تلاش برای تحقق رشد اقتصادی،نمی توان از مواردی مانند کاهش نا برابری اقتصادی و اجتماعی و دسترسی طبقات فرودست به خدمات اجتماعی و پزشکی غافل شد.
به علاوه باید از نظام مالی برخوردار بود که بتواند نیازهای مالی موارد ذکر شده را به طور بهینه تامین کند و در کنار آن نظام بیمه ای باید حضور داشته باشد که بتواند ریسک های موجود در راه توسعه را مدیریت کند.
مهم تر از همه،عوامل زیست محیطی مانند کم آبی نیز می توانند در آینده به تهدیدی جدی برای همه دستاوردهای احتمالی در زمینه توسعه تبدیل شوند.خوشبختانه کتاب صد سال دگر تمام موارد بالا را در بر می گیرد.
دیدگاه ها